Корпоративна отговорност

Корпоративна отговорност
Приоритет за Nobel Pharmaceuticals е разбирането, че корпоративната отговорност е ангажирането със социално-отговорни дейности, които представляват принос за обществото, здравеопазването, образованието и изкуството.

CEOx1Day

Програмата "Изпълнителен директор за един ден", реализирана от Odgers Berndtson (програма, изпълнявана в продължение на 12 години в целия свят), се счита за важен проект в света на бизнеса, тъй като дава възможност за съпричастност и разбиране между поколенията и предава изключително важен опит на мениджърите от новите поколения. Хакан Шахин - Генерален директор на Nobel İlaç, e единственият представител на фармацевтичния бизнес, който е подкрепил тази програма от самото начало и вече втора година споделя своя опит със студенти, провеждайки бизнес дискусии в Турция.

"Университет на колела Fair Play“ от TMOK (Национален олимпийски комитет на Турция)

"Университет на колела Fair Play“ е инициатива, която се провежда от 2014 година, благодарение на която Националния олимпийски комитет на Турция посещава всички региони на Турция и разговаря със студентите за значението и концепцията на принципите на честната игра. Nobel İlaç допринася за развитието на спорта чрез своите висококачествени продукти. Компанията подкрепя "Университет на колела Fair Play“ и достигането на посланието "Към доброто, към правилното и към красотата" до повече хора, съвместно с Националния олимпийски комитет на Турция. Гордеем се, че сме част от усилията, положени за приемането и разбирането за честна игра във всички аспекти на спорта.

IKSV (Истанбулска фондация за култура и изкуство)

Nobel оказва подкрепа на фестивала на IKSV да достигне до широка аудитория със своя подход "изкуството е ценно". Подкрепата е в синхрон с мисията на компанията за "подобряване на качеството на живот, работейки с убеждението, че здравето е най-ценно от всичко".

Кръводарителски акции на Червения полумесец

Работейки със страст повече от половин век с убеждението, че "здравето е най-ценно от всичко" и в името на общественото здраве, полагайки усилия за корпоративна социална отговорност, "Nobel İlaç разшири кампанията за кръводаряване на Червения полумесец. Тя се провежда в продължение на 3 години, като се включи и даряването на стволови клетки. Служителите на Нобел, участващи доброволно в този проект и даряващи стволови клетки и кръв чрез Червения полумесец, са убедени, че "спасяването на човешки животи, дарявайки кръв и стволови клетки, си заслужава повече от всичко".

„Розов камион“

Проектът "Розов камион" има за цел да повиши осведомеността относно уринарната инконтиненция. Проектът е проведен в сътрудничество с Дружеството по инконтиненция, което работи по проучвания в областта на функционалната урология и урологията при жените, която е много често срещана при жените от определени възрастови групи. Проектът се проведе в периода май 2016 - май 2017 и достигна до 9000 жени, като основната му цел беше да обясни на обществеността, че уринарната инконтиненция стресов тип е лечима болест. 

Забавлявайте се, учете се, хигиена – доброволческа програма за обучение на TEGV (Фондация за доброволческо образование в Турция)

Служителите на Nobel İlaç, които решиха да станат доброволни преподаватели по програмата за обучение "Забавлявайте се, учете се, хигиена" към TEGV, смятат, че осведомеността за здравословния начин на живот трябва да се развие чрез образование в ранна възраст, достигнаха до 120 деца в началните училища и им организираха обучения за начините на защита от инфекции. Международната младежка камара Junior Chamber International (JCI), която има 169 000 членове в 114 държави, е предприела мисия за развитие у младите хора на лидерство, предприемачески умения и осведоменост за социалната отговорност, с цел да допринесе за положителна промяна и развитие в общностите. Тази програма за обучение и Nobel Pharmaceuticals получиха "Международна награда за корпоративна социална отговорност за 2016 година"

Скъпоценни сърца

Всяка година 29-ти септември се чества като Световен ден на сърцето. Целта е да се привлече вниманието към сърдечно-съдовите заболявания, да се повиши осведомеността за сърдечно-съдовото здраве и да допринесе за подобряването му.

В обхвата на проекта екипът на Nobel посети детската градина и началното училище в село Koyunlu, област Mardin Yeşili и се срещна със скъпоценните сърца на малките и им даде кратка информация как се поддържа здравето. Също така Nobel организира вътрешнофирмена кампания за набиране на средства като част от този проект за скъпоценни сърца.

Дръвче за всеки служител

В кампанията, озаглавена “Дръвче за всеки служител”, проведена в сътрудничество с Nobel İlaç и Министерство на горското стопанство, бяха дарени 2000 млади дръвчета със спонсорство от нашите служители. Организирана в село Beykoz Bozhane на брега на Черно море, с участието на служители на Нобел и техните семейства, дръвчетата бяха засадени и нашата кампания бе увековечена с табела с надпис “Мемориална гора на Нобел”.